A Magyar Állami Operaház, a Magyar Nemzeti Balettintézet, a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával idén nyáron nagyszabású, nemzetközi rendezvényt szervez.

 

Helyszín: ActiCity | Veszprém

Szállás és szabadprogramok : Hunguest Hotel BÁL Resort | Balatonalmádi

GYAKORI KÉRDÉSEK

 

Szívesen részt vennék, mint közönség a versenyen. Hogyan tehetem ezt meg?
A helyszínen napijegyek, illetve a gálaestre külön jegyek kaphatóak majd. A napijegyek 3000.- Forint értékben, míg a gálaesemény belépője 6000.- Forintos áron érhetőek majd el a verseny és gála napokon az ActiCity Tánc és Mozgásművészeti Központban, Veszprémben.

Bizonytalan vagyok az amatőr/profi kategória megadásánál. Hogy járjak el, hogy elkerüljem, hogy emiatt esetlegesen sikertelen legyen a regisztrációm?
A profi/amatőr kategóriák kiválasztásánál jelezd a számodra alkalmasnak ítélt kategóriát, mi pedig a visszajelzésünkben jelezzük, amennyiben jelentkezésed továbbjutott, de egy másik kategóriában javasoljuk indulásod.

Jó lenne előbb/később érkezni, mint a verseny időintervalluma. Lehetséges ez?
Természetesen. Az általunk biztosított szálláslehetőség rugalmas és nyitott az egyéni kérésekre. Június 26-29. előtt/után a Hunguest Hotel Bár Resort ugyanazon kondíciókkal vár Benneteket szeretettel, egyéni foglalással.

Szeretnénk egy szobában lenni minél többen a csapatból. Mik a lehetőségek erre?
A hivatalos partnerünk Balatonalmádiban 1 és 2 ágyas szobákat, egybenyitható szobákat, valamint pótágyakat is kínál.

Hogy jutok a reptérről a helyszínre?
Szállásunk éa szervező csapatunk jóvoltából elérhetőek térítés ellenében közvetlen kisbuszok a budapesti repülőtér, valamint Balatonalmádi/Veszprém vonalon. Jelezd felénk ezt az igényt.

Szeretnék a gyerekemmel/tanítványommal lenni az esemény alatt. Mi szükséges ehhez?
A szállás, a helyszíni ingyenes transzfer, valamint az ActiCity által érintett eseményeken mindenhol együtt mozoghattok, a kíséről bejutása mindenhova lehetségeg, illetve készülünk étkezési és pihenési pontokkal és lehetőségekkel is.

Megismerném Magyarországot. Milyen kulturális kiegészítő programok, események egészítik ki a versenyt?
A HBGP olyan élménycsomag, ahol a tánckultúra mellett a kortárs fotó, design, irodalom és zene is helyet kap a Balaton-régió lokális rendezvényei melett. Résztvevőink számára a szállástól pár perc sétára érhetőek el tematikus programjaink, melyek kiegészítik minden korosztály szabadidős igényeit a Balaton közelségével.

Étel intoleranciám van. Lesz lehetőségem megnyugtatóan étkezni?
Mind a szállás, mind a helyszín készül erre. Jelezheted számunkra az űrlap felületeinken ezen igényedet.

Regisztráltam 7 növendéket egy közös linkkel. A 7 növendék azonban külön-külön is és egy duoban is szerepelne versenyszámmal.
Ezt a szakmai űrlapon, május 1-től lesz lehetőséged jelezni számunkra.

Érdekelnek a workshopok is. Mely mester és mikor tart kurzust, mik a részletei ennek.
A workshopok párhuzamosan folynak majd a verseny alatt (Június 26-28.) a zsűriben is helyet foglaló, világhírű mesternők, mesterek vezetésével. A tematikák és beosztásaik részletei hamarosan a honlappon lesznek megtalálhatóak. Minden kurzus az ActiCity egyik épületében kerül megtartásra.